GGG Parkinson

Wanneer bij je de diagnose van Ziekte van Parkinson is gesteld, of Parkinsonisme, kan je langsgaan bij je apotheker voor een gesprek rond het Goed Gebruik van Geneesmiddelen.

Tijdens dit gesprek met je apotheker ligt de focus voornamelijk op de mogelijke problemen die je ervaart met je medicatie. Door samen in dialoog te gaan hierover, kunnen deze ontdekt worden. Bovendien zoekt je apotheker samen met je naar een mogelijke oplossing en neemt, waar nodig, contact op met je huisarts om samen je therapie aan te passen. Van de gelegenheid wordt eveneens gebruik gemaakt om je medicatieschema even na te kijken en terug up-to-date te zetten.

Momenteel wordt dit gesprek op grote schaal toegepast in het kader van een wetenschappelijk onderzoek. Hierbij wil men nagaan wat het effect is van dit gesprek.

Ben je ook geïnteresseerd in dit gratis gesprek? Lees meer in onze folder of spring eens binnen bij Jouw Lokale Huisapotheker!

Om het project goed te kunnen opvolgen is het belangrijk om een aantal gegevens te verzamelen. Deze gegevens zal men nooit kunnen koppelen aan jouw persoon/identiteit. Op die manier kan het project wetenschappelijk worden opgevolgd en kan het effect van de acties gemeten en bewezen worden. De zorgverleners delen gegevens enkel als dat nodig is en voldoen hierbij aan de correcte regels om je privacy te beschermen.

Wil je meer informatie rond het delen van je gegevens? Lees hier dan meer in de informed consent documenten.

Het informed consent formulier rond het delen van informatie over uw medicatieschema/huisapothekerschap

Het informed consent formulier rond het delen van gegevens rond het gesprek van uw geneesmiddelen rond uw aandoening

Wij gebruiken cookies om het aantal bezoeken op deze website te meten -- Meer info